Tips till dig som ska måla om en putsad fasad

Många är rädda för att måla om en putsad fasad. Därför tänkte vi dela med oss av grunderna i hur du ska göra för att få ett bra resultat.

Regeln är att man använder samma färgtyp som det är målat med. Är du osäker kan du anlita oss för en fasadbesiktning så analysera vi färgen och rekommenderar rätt färgtyp efter det. Hos oss är det Roger och Sissi som är utbildade inom färganalys.
Ska du måla på tegel kan du läsa mer här.

 

  • Tvätta faseden med målartvätt
  • Sköj och borsta noga
  • Skrapa bort lös färg och knacka bort lös puts
  • blöt området som ska lagas och laga det med husfix
  • försök att skapa samma yta som putsen har, exempelvis med att dra en pensel medan bruket är blött
  • måla med rätt färgtyp

striddes mala putsfasad pustad fasad målad med nordsjö silicat

Vi på Striddes färghandel har alla färgtyper du behöver för att få bästa möjliga resultat när du målar på puts och betong. Här visar de 2 bästa färgkvaliteterna för puts och betong från Nordsjö.

nordsjö siloxane striddesfärghandel nordsjös siloxande är en pustfärg som är diffusionsöppen

Nordsjö Murtex Siloxane är en äkta siliconhartsfärg som är mycket diffusionsöppen och exremt kulörstabil. Den håller alltså kulören väldigt länge och håller sig fräsch. Passar till de flesta pustade fasaderna.

nordsjö silicat striddesfärghandel nordsjö silicat

Nordsjö Murtex Silicate är den mest diffusionsöppna färgen och är mycket lämplig till ny puts och till pustade fasader som tidigare är målade med silicat. Den förenar sig bra i materialet och fukten kan gå åt båda hållen vilket är superviktigt för att man inte ska få problem med flagad färg.